Жената с бастуна: Разтревожена съм от реакцията към мен и близките ми

https://www.24chasa.bg/region/article/8872791 www.24chasa.bg
Лиляна Тасева Кадър: Би Ти Ви

В петък на Орлов мост възрастната жена, заради сблъсъка с която Петър Кърджилов беше задържан, беше определена като „провокатор“, предава Би Ти Ви.

„Жената с бастуна“, както я нарекоха в социалните мрежи, всъщност се казва Лиляна Тасева. Тя решава спонтанно да отиде при протестиращите – защото чакала дълго градския транспорт: „Целта ми беше да попитам „Защо сте тук?Какво по-точно искате? Защо пречите не само на мен, а и на останалите граждани за свободно преминаване?“.

По думите ѝ минала „през някакви боклуци зелени – треволяци ли бяха, хартия...абе, някакви боклуци зелени на самия асфалт“ (надписът „Оставка“ – б.р.), при което „някакъв господин изрева гръмогласно "Госпожоу, госпожоу". Отидох, викам:„Слушам Ви, какво има?“.

В национален ефир тя влезе в сблъсък с Кърджилов, който я заля с вода, а след това се сбориха за бастуна ѝ след неин опит да го удари: „Не мога да знам какво в този момент неадекватния във всеки аспект на думата неадекватен Петър Кърджилов, който не го и познавам, е бил толкова лично засегнат“.

Работеща като медицинска сестра, Тасева определя като „лапсус“ представянето си като „доктор Тодорова“ – използвайки бащиното си име. Признава, че е симпатизант на ГЕРБ. Тя разказва, че е разтревожена и обезпокоена от реакцията на хората към нея и близките ѝ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов