Две детски градини и училище в Гоце Делчев са обновени и модернизирани

https://www.24chasa.bg/region/article/8875225 www.24chasa.bg
Снимки регионално министерство

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова, заедно с кметът на община Гоце Делчев- Владимир Москов и председателят на Общинския съвет - Димитър Балтаджиев, откриха обновената детска градина „Радост“ в града, съобщиха от регионалното министерство. Детското заведение е част от проекта „Обновяване на образователната инфраструктура в гр. Гоце Делчев“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ с над 6.1 млн.лв. По него е ремонтирана и детска градина „Калинка“, обновява се и Основно училище „Гоце Делчев“, което предстои да бъде официално открито.

Детска градина „Радост“ е строена през 1967 г. и от тогава до днес са ѝ правени само козметични ремонти. След инвестицията по ОПРР сградата е напълно модернизирана с цялостен външен и вътрешен ремонт и модерно дворно пространство, доставено е съвременно оборудване и обзавеждане за всички помещения, включително интерактивна учебна техника .

Заместник – министър Николова изрази задоволството си от резултата, който вижда и положените усилия от местната власт, ръководството на градините и изпълнителите. „Отчитам поредните успешно реализирани цели, свързани с промяната на начина и качеството ни на живот, обновяването на околните пространства и грижата за образованието на нашите деца. С тези проекти ние подобряваме качеството на образователния процес и ранното детско развитие. Важно е да вложим максимални усилия, за придобиване на знания още в ранна възраст, за да постигнем интелигентно общество, обградено от знания и търсещо развитие“, посочи Деница Николова.

Тя информира, че в Гоце Делчев предстои да стартират проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и модернизиране на инфраструктура за социални услуги. В тях от ОПРР ще бъдат вложени почти 5 млн.лв.

„За последните 7 години в община Гоце Делчев са инвестирани над 40 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата и градската среда по линия на европейските програми за регионално развитие, управлявани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В програмния период 2021-2027 г. общината ще продължи да бъде бенефициент и по новата програма за регионално развитие, като приоритет за региона ще бъде привличането на бизнеса в съвместни проекти, с които да се стимулира повишаване качеството на живот на хората“, каза още Николова.

В знак на уважение кметът на общината връчи на г-жа Николова почетния знак на Гоце Делчев и книга, посветена на патрона на града.

По време на посещението си заместник – министърът инспектира и реновираната детска градина „Калинка“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В перфектно настроение и в любима приятелска компания се намира плеймейтката Златка Райкова, видя зоркото око на "България Днес". Злати е заедно с добрата си дружка и гримьор Момчил Спасов пред салон за красота, където надълго и широко разговарят. Двамата изпадат в умиление един към друг, а Златка изразява силните си симпатии с много прегръдки и

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие