Жени от Дулово и Нова Черна са новите случаи с коронавирус в Силистренско

https://www.24chasa.bg/region/article/8877228 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

От град Дулово и село Нова Черна, Тутраканско, са новите два случая с положителен тест за коронавирус в област Силистра, съобщават от РЗИ. Проверката показва, че те нямат връзка с досегашните семейни огнища в същите населени места, поради което си издирват контактните лица, за да им бъдат взети и на тях проби.

Инспекторите от ведомството продължават да правят тестове на хора от други групи, където вече вирусът е бил проявен. Включително в ДГ „Иглика“, където се оказва отрицателна пробата на медицинското лице, където той бе първо проявен. В момента там са в режим на приемане на деца, с които се работи в създадените преди коронавируса групи в условия на засилени противоепидемични мерки и дезинфекция.

Наблюдава се спазването на предписанието за работа и общуване на ГКПП Силистра, където преди няколко дни бе установено огнище на зараза. Дежурните служители на РЗИ мерят температурата както на работещите, така и на преминаващите – предимно участници в транзитния поток от тежки товарни автомобили.