Община Бургас наредила премахването на оградата по пътя към плажа в Росенец

https://www.24chasa.bg/region/article/8878042 www.24chasa.bg

Община Бургас е наредила премахване на оградата по пътя към морето в парк Росенец до сарая на Доган след като миналата седмица установила, че е поставена в нарушение съгласно Плана за безопасност и здраве.

В безпрепятственият достъп до брега намясто се увери самият Христо Иванов, който месец след големия протест пристигна да види има ли още проблеми с предвижването на хората до плажа.

"На строежа липсва информационна табела, съгласно чл. 13 от Наредба № 2. На строителната площадка не се извършват тежки строително-монтажни работи. Поставената ограда препятства преминаването през общинския път. Установен е бетониран път през съседен имот- публична държавна собственост, за който в Община Бургас не са издавани строителни книжа", излязоха с позиция по казуса от общината. Но уточниха, че общинската улица никога не е водила до морския бряг.

Лидерът на
Лидерът на "Демократична България" Христо Иванов КАДЪР: Фейсбук

Проверката на местната администрация била извършена миналата седмица след гласуваната от Общинския съвет отмяна на ПУП-а за Отманлий, в който попада и улицата до лятната резиденция на почетния председател на ДПС.

"На собственика, строителния надзор и строителя е дадено предписание в седем дневен срок да бъдат представени в Община Бургас съставените по време на строителството актове и протоколи за строежите в имота, с цел да се установи правомерно ли са обитавани. Режимът за въвеждане в експлоатация на сградите в имота е регистрационен и към днешна дата при нас не са постъпвали заявления за регистриране и издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградите", обясниха от кметството. Собственикът "Хермес Солар" бил уведомен, че ако не представи изисканите документи в срок, общината ще предприеме действия по забрана ползването на сградите в имота и принудително премахване на строителната ограда, ограничаваща преминаването по общинския път.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради