Община Русе се подготвя за началото на учебната година

https://www.24chasa.bg/region/article/8881575 www.24chasa.bg
Снимка община Русе

Община Русе се подготвя за началото на учебната 2021 – 2022 г.
По този повод днес, 5 август, в зала „Култура“, се състоя среща между временно изпълняващия длъжността кмет и зам.-кмет по хуманитарни дейности Енчо Енчев, временно изпълняващата длъжността директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова и директорите на детските градини на територията на общината.

Вниманието беше насочено към епидемията от коронавирус и всички мерки, които е необходимо да се предприемат от страна на детските заведения, за да бъде осигурено здравето на децата, техните родители и целия педагогически и помощен персонал.

Г-н Енчев изказа благодарност на директорите на градините за това, че не са допуснали техните институции да се превърнат в гнездо на зараза. „Въпреки това ситуацията не бива да се подценява, а мерките ще бъдат още по-стриктни“ допълни зам.-кмета и подчерта, че всяка детска градина трябва да има план за действие, за да може да се реагира във всеки един момент.

Едни от най-важните неща са меренето на температура и ограничителния режим на влизане в детските заведения. Няма да се допуска и персоналът да се смесва с повече от една група в градините. „Ние обгрижваме най-милото – децата, затова трябва да бъдем безкомпромисни“ продължи г-н Енчев.

Междувременно се организират и оперативните програми за обществени поръчки, както и процедурите по националната програма „Училищни плод и мляко“ към Министерството на земеделието.
Детските градини ще бъдат подсигурени с дезинфектанти, специални защитни облекла, маски и ръкавици, а контролът ще се следи не само от Регионалната здравна инспекция, но и от страна на Община Русе с цел максимално овладяване на епидемичната обстановка.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Процедура по изграждане на морски хотел е стартирал бившият вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев, показа проверка на "България Днес". Шикозната постройка ще се намира на първа линия зад Северния плаж на Приморско. Така шансът гледката от балконите на гостите да бъде закрит от друга бетонна постройки е нулев

В голям магазин за пердета се спря лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". В типичния си шармантен вид паркетният лъв влезе в магазина и заразглежда стоките, като не пропусне да сложи задължителната маска на лицето. Трябва да признаем, че и с маска Минчев не губи от своята ексцентричност, а дори я подсилва

Руската гимнастичка Екатерина Селезньова показа изваяно тяло. Тя публикува снимка по бански на фона на морето в инстаграм. "Лятото свърши, не може ли да е до Нова година, моля?", написа Селезньова. Красавицата е двукартна световна шампионка от Баку миналата година. Тя взе злато в отборната надпревара и на обръч. На лента завоюва бронз