Оцениха русенски училища по програмата „Изграждане на училищна STEM среда”

https://www.24chasa.bg/region/article/8883162 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM. Те ще предоставят всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище. Програмата финансира проекти за изграждане на училищни STEM центрове в две категории: малка (до 50 000 лв.) и голяма (до 300 000 лв.).

Няколко са русенските училища, които се класираха за финансиране по Националната програма, съобщават от Община Русе.

В Голямата категория за училища с над 300 ученици класираните са Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ и СУ „Васил Левски“.

В Малка категория, за училище с под 300 ученици или за училища с над 300 ученици, в които вече функционира съвременен STEM център, класираните са ОУ „Ангел Кънчев“, ОУ „Васил Априлов“, Професионалната гимназия по транспорт, и Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване.

За финансиране по програмата кандидатстваха държавни и общински училища на територията на Република България, независимо от техния вид, образователен етап или статут.

Община Русе поздравява екипите на учебните заведения за техните труд, упоритост и мотивация за развитие и пожелава още много успехи в сферата на образованието.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"