С 820 000 лв. преобразяват квартал в Свищов

https://www.24chasa.bg/region/article/8891781 www.24chasa.bg
Кметът Генчо Генчев представи предвидените ремонти прд жителите на квартала
Кметът Генчо Генчев представи предвидените ремонти прд жителите на квартала

По проект за над 820 хил. лв. жителите на квартал „Симеон Ванков“ в Свищов ще се радват на обновена градска жизнена среда.

Проектът  е част от резервния списък на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие  и се реализира благодарение на 100% изпълнение на Инвестиционната програма на Общината, която се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. , информират от общината.

На срещата с гражданите бяха представени предвидените дейности и целите на проекта. Присъстващите отправиха своите предложения, мнения и препоръки във връзка с обновяването на квартала.
Кметът Генчо Генчев подчерта, че няма да бъде правен никакъв компромис с качеството на изпълнение на проекта и прикани живущите в квартала да представят  своите писмени предложения за подобряване и функционалност на проектното предложение, за да може екипът по изпълнение да се съобрази с тях и да ги приложи при окончателното му оформяне. 

Проектното предложение предвижда дейности за подобряване и реновиране на градската среда като обхваща междублокови пространства с обща площ от 7 827,5 кв.м. Реализирането му цели да допринесе за повишаване на привлекателността и конкурентоспособността на град Свищов, с оглед осигуряване на добро качество на живот, достъп до основни услуги и нови възможности за икономическо и социално развитие.

Заложените дейности включват рехабилитация на бордюри и тротоарни настилки, обособяване на кътове за отдих, подмяна нa пейки, кошчета, беседки, изграждане на детски площадки, създаване на условия за активен отдих и нови зелени площи, монтиране на улично лед осветление.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега

Футболистът на "Реал" (Мадрид) Федерико Валверде призна, че треньорът Зинедин Зидан е повлиял за обрата при драматичната победа с 3:2 над "Бетис". Именно уругваецът вкара първото попадение в срещата. Домакините от град Севиля обърнаха чрез Манди и Карвальо още до почивката. "Реал" стигна до 2:2, след като Емерсон си отбеляза автогол