5 медицински лица с коронавирус в Добричка област

https://www.24chasa.bg/region/article/8892386 www.24chasa.bg
5 медицински лица са с коронавирус в Добричка област. Снимка: Пиксабей

И през двата почивни дни област Добрич се откроява с висок ръст на новозаразени с коронавирус. Затова за пореден път Областният координационен щаб призовава за отговорно отношение и спазване на противоепидемичните мерки. Личната отговорност на всеки един жител на областта е от съществено значение за намаляване на броя назаразените.

За 8 август в Единния информационен портал бяха регистрирани 15 положителни проби на жители от област Добрич. Директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова заяви, че това са 9 жени на възраст от 44 г. до 74 г. и 6-има мъже на възраст от 32 г. до 76 г. Четири от жените са настанени за лечение в болницата в Добрич, една е на лечение в болницата „Св. Марина“–Варна, и четири, които са се изследвали по собствено желание, са поставени в изолация на домашно лечение. От новорегистрираните положителни шестима мъже – четирима са настанени за лечение в болницата в Добрич, а другите двама – изследвали се по желание, са на домашно лечение и изолация.

От всички 15 положителни резултата, два са на медицински лица.
За последното денонощие в Единната информационна система има регистрирани 32 положителни резултата на жители на област Добрич. В неделя новорегистрираните са 11 жени на възраст от 40 г. до 79 г. и 21 мъже на възраст от 3 г. до 79 г. Седем от жените са изследвани от РЗИ като контактни на положителни пациенти. Други три жени са изследвани също от РЗИ като пациенти с клиника и една е направила изследване по собствено желание. Всички новорегистрирани жени са на домашно лечение и изолация.

Трима от мъжете са настанени за лечение в болницата в Добрич, един е настанен за лечение в болница „Св. Анна“ – Варна, останалите са поставени на домашно лечение и изолация.

12 са изследваните от РЗИ лица като контактни на положителни, четирима са изследвани също в РЗИ поради проявена клиника и един от мъжете се е изследвал по свое желание. От всички 32 положителни резултата три са на медицински лица.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чалгата вече няма да бъде същата! Една от емблемите на родния попфолк в последните години - Фики Стораро, обяви, че рязко сменя стила на музиката, в която ще се изявява. 25-годишният изпълнител е популярен сред феновете си с по-ориенталските ритми, но сега е взел решението тотално да промени имиджа си на чалгаджия

На съд заради схема с еврофондове отива съпругата на скандалния общински съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев, обявиха от прокуратурата. Любопитно е, че престъплението, извършено от Стоянка Мавродиева, е буквално същото като това на мъжа й, стартирал кариерата си в политиката от името на патриотите

Под домашен арест е освободен банковият обирджия Константин Чапкънов, най-малкият от тримата синове на големия скулптор Георги Чапкънов-Чапа. Мярката на обвинения в престъплението е променена в по-лека от "задържане под стража", което му бе наложено, след като през февруари Константин бе заключен заради обир на банка в София