15-годишен от Искра е в ареста – подозират, че е убил свой съселянин с нож

https://www.24chasa.bg/region/article/8894869 www.24chasa.bg
Снимка: АВТОРЪТ

15-годишен е заподозрян като извършител на убийство. Според първоначалната информация на 7 август около 22:20 часа в село Искра след възникнало пререкание той нанесъл удар с нож в гърдите на 56-годишен от същото село, който по-късно починал в болницата.

Хора от селото разказват, че убитият Джамал Мюстеджеб живеел сам отскоро. До скоро за него се е грижила сестра му. Човекът е бил инвалидизиран. Помагали са му от кметството. Получавал е и безплатен обяд. Сестра му е заминала за Германия пред две седмици. Преди това е успяла да му подготви документи, за да мине ТЕЛК. В петък е получил първата си пенсия. Живеел близо до къщата на момчето, чиято фамилия е Капанджиев. Вечерта седнали заедно в домашна обстановка да се почерпят. Техни съселяни разказват, че младежът поискал пари, но получил отказ. Алкохолът помогнал да се нажежи обстановката и да се стигне до фаталния удар с нож.

Казват, че младежът е от многодетно семейство. Били четири деца. Социалните служби, Отдел „Закрила на детето” и от селото непрекъснато им помагали. Братът на заподозрения бил настанен в Изправителен дом. Говорят в Искра, че скоро явно ще си правят компания.

В резултат на предприетите от полицията оперативно-издирвателни действия още същата нощ извършителят бил установен. С постановление на прокуратурата той е задържан за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство, разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Силистра.