С "първа копка" започна изграждането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград

https://www.24chasa.bg/region/article/8898459 www.24chasa.bg

С "първа копка" започна изграждането на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, попадащ на територията на общините Родопи, Куклен и Асеновград.

Областният управител Дани Каназирева уточни, че вчера в късния следобед е влязло в сила строителното разрешение, като няма постъпили възражения. За целта са отчуждени 131 имота, от които 40 от община Куклен, сменено е и предназначението на 63 дка земеделска земя.

Приблизителната обща дължина на локалите е около 20 км, с по две ленти, осветление на кръговите кръстовища, а стойността е 18 милиона и 900 хиляди лева с ДДС. Срокът за изпълнение е една година.

Това е изключително важна инфраструктура, която позволява на лесен достъп на бизнеса разположен по протежение на пътя Пловдив - Асеновград, каза Дани Каназирева. Кметът на община Куклен Мария Белчева добави, че локалите са довършващият елемент на "магистралата" Пловдив-Асеновград. Това ще се отрази изключително добре за бизнеса и инвеститорите от Тракия икономическа зона.

Строителните дейности ще протекат по най-бързия начин и се надявам догодина по същото време да откриваме локалните платна, каза Юлиан Инджов собственик на строителната компания. Той добави, че този обект е началото на изграждането на Околовръстния път на Пловдив от изток /пътя от кръговото на Пловдив до кръговото на "Скобелева майка"/ и свързването с АМ "Тракия", което да облекчи трафика и даде тласък на развитието на икономиката.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега