Приеха в търновската болница братчето на починалия от COVID-19 абитуриент

https://www.24chasa.bg/region/article/8898725 www.24chasa.bg
МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново СНИМКА: Архив

Братчето на абитуриента, който почина от коронавирус в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", а бащата публично обвини медиците за трагедията, е прието във великотърновската болница в понеделник.

Момченцето си е ударило главата при падане, а родителят - адвокат Иван Денев, сам го е довел в спешното.

След преглед детето е прието заедно с майката в неврохирургията. Направен му е скенер и всички необходими изследвания. "Няма опасност за живота му, под наблюдение е, най-вероятно в сряда ще го изпишем", бе лаконичен директорът на болницата д-р Стефан Филев. Той отказа повече коментари по случая и поведението на бащата в лечебното заведение.

Хоспитализирането на малкия син на адв. Иван Денев, става само пет дни, след като бащата съобщи публично, че ще съди медици от старата столица за смъртта на първородния си син Христо в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и използва срещу тях и лечебното заведение серия от обидни квалификации и позорящи нападки.

19-годишният Христо изгуби битката с коронавируса на 31 юли, след 18 дни лечение в болницата. За спасяването му лекарите опитаха всички методи на лечение, включително и преливане на кръвна плазма, но безуспешно.

Междувременно Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започна проверка по случая, инициирана от ръководството на болницата. Резултатите от инспекцията ще бъдат оповестени публично, ангажира се директорът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Диджей Мартен се зарежда с похапване на пица, докато обикаля по задачи в центъра на столицата, видя "България Днес". Екстравагантният музикант отново прикова погледите към себе си с шарено облекло и много татуировки, които са се превърнали в негова запазена марка. Снимки: България

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България