Младежи ще участват в благотворителната кампания „Капачки за Бъдеще“

https://www.24chasa.bg/region/article/8903489 www.24chasa.bg
Снимки община Русе

Днес, 12 август, отбелязваме Международния ден на младежта. В България този ден се празнува за първи път през 2007 година.
Денят на младите хора предоставя възможност те да разгърнат своите възможности и потенциал, да се отбележат техните постижения и да бъде планирано по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество.

В тази връзка кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна в кабинета си директора на Общински младежки дом Красимира Николаева и Ния Неделчева – заемаща позицията на PR в Общинския младежки дом, и ги поздрави по случай празника, съобщиха от пресцентъра на общината.

Една от темите на срещата бе осъществяването на поредната общественозначима идея на младежите – включването на русенци в кампанията „Капачки за Бъдеще“. След разговори с ръководството на Община Русе стана ясно, че до края на месец август тази година ще бъдат произведени 3 броя метални сърца, в които ще се събират пластмасови капачки за закупуването на кувьози в малки населени места от страната.

Съоръженията – 1 голямо и 2 малки сърца, ще бъдат произведени от „Дунарит“ АД и ще се предоставят на общината. Младите инициатори вече имат идея къде да бъдат локализирани металните сърца, така че в благородната кауза да се включат възможно най-много граждани.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега