Пенчо Милков се срещна с кметовете на населените места в община Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/8903585 www.24chasa.bg
Кметът на Русе Пенчо Милков СНИМКА: Архив

В късния следобед днес се проведе среща между кметовете на кметства в Община Русе.

След продължителното си отсъствие поради заболяването от коронавирус кметът на Община Русе Пенчо Милков събра колегите си, за да им напомни, че всички те трябва да работят като един екип, защото проблемите на малките населени места са проблеми на цялата Община.

„Идвайте, разговаряйте с мен и екипа ми, нека работим съвместно, защото смятам, че заедно можем да направим нещо хубаво“, каза още в началото Милков.

Той изтъкна още, че живеем в условия на пандемия и икономическа несигурност, и това налага да се работи съвместно за промени, които да доведат до приходи в Общината.

Обсъдени бяха както общи проблеми за всички кметства, като борбата срещу комарите, така и въпроси, свързани с конкретни населени места, като осигуряване на видеонаблюдение, облагородяване и асфалтиране на улици.

Сред темите бяха още увеличеното потребление на електроенергия в някои от селата в Община Русе, както и проблеми с водоподаването.

Като общо предизвикателство пред всички кметове се явяват ремонтните дейности след аварии на водопреносната мрежа. От своя страна Милков предложи да се следи и упражнява по-сериозен контрол над качеството на запълване на дупките след ремонти от страна на ВиК дружеството, като при нужда да се търси отговорност.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега