Приключи протестът пред Народното събрание, не се стигна до сблъсъци (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8904495 www.24chasa.bg
СНИМКА: Велислав Николов

11:16 ч. - Към 11 часа протестът приключи. Хората се разотидоха. До сблъсъци така и не се стигна. Някои депутати като от левицата като Румен Гечев се спряха да говорят с протестиращите. Други обаче бяха освиркани.

09:45 ч. - Хванати за ръце в жива верига протестиращите се преместиха от задния вход на парламента пред сградата. Така към 9,45 часа на групи протестиращите застанаха пред НС, а една група се спря и пред служебния вход откъм БАН. До момента няма провокации и сблъсъци. Полицията е обградила парламента от всички страни, а 80те депутати, които се регистрираха за извънредното събрание все още са в сградата.

Пред страничния вход е застанала журналистката от ПИК Ива Николова. Протестиращите започнаха да скандират срещу нея. Наричаха я "Мисирка" и я освиркваха. Стигна се и до хвърляне на яйца по нея. Полицията се опита да я предпази, като я издърпа зад кордона от служители на реда.

08:58 ч. - Десетки яйца полетяха към сградата на парламента в деня на извънредното заседание, което пропадна заради липса на кворум.

Едва стотина протестиращи се бяха събрали към 9 часа в градинката пред задния вход на парламента, откъдето влизат депутатите. Сред тях бе лидерът на "Да, България" Христо Иванов, лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, а най-активен с мегафона беше вечният протестиращ Йоло Денев.

Началото на протеста бе насрочено за 8 часа, а освен яйца хората си бяха подготвили и домати.

Чистачка от парламента на няколко пъти излезе да почисти входната врата на НС.

С домат бе улучена и колата, от която слезе и депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Днешното извънредно заседание бе свикано по искане на БСП. От левицата искаха присъствието на премиера Борисов и вътрешния министър, които да отговарят на въпроси свързани с Националната конференция на ГЕРБ, на която се стигна до нападение над журналисти.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена