Зверският побой над Стефана от Старо Железаре - от бившата й сватя

https://www.24chasa.bg/region/article/8905121 www.24chasa.bg
Стефана Господинова от Старо Железаре е увековечена на собствения си дувар с магарето Тодорка от полските художници Венцислав и Катаржина Пирянкови. Именно с тази рисунка тя се появи на страниците на "Ню Йорк таймс". Снимка: Авторът

Ще съдим нападателката - майка ми е потрошена от бой, казва синът на пострадалата

Бивши свати се оказват нападателката Мария Карамфилова и пребитата Стефана Господинова от Старо Железаре. За зверския побой над 68-годишната пенсионерка, която прочу селото на страниците на "Ню Йорк таймс", разказа първи 24plovdiv.bg.

"Майка ми е в болница с множество травми по главата, счупена дясна ръка и синини по тялото. Налагана е жестоко със стол и с дървената хурка за предене",  описа отново синът на пострадалата Ненчо Господинов. Мария Карамфилова била бивша негова тъща.

"Бях женен за дъщеря й, с която от 3 г. сме разведени. Имаме син, който е семеен. След развода започнаха конфликтите между нея и майка ми. За всяко нещо Мария не пропуска да се заяжда. Но тя се кара и с други хора от селото", твърди Ненчо.

Майка му си стояла във вторник по обяд на сергията пред къщата си, където продавала собствена земеделска продукция. В това време бившата му тъща се появила с още някакви жени. Станала кавга. Стефана й казала да си продължава по пътя. Ядосана, 64-годишната Мария се нахвърлила да я бие, твърди бившият й зет.

Техен съсед разказал, че кавгата между двете свати станала бързо. "Идвай, пребиха ме", извикала на помощ Стефана сина си. Той се обадил на Бърза помощ и пострадалата била откарана в болница.

"Задължително ще я съдим. Няма да оставим нещата така", заканва се Ненчо, който е шофьор на линейка в Хисаря.

"Имат стара вражда и кавгата е на тази основа. Не са хубави тия неща, но за съжаление се случват", коментира кметът на Старо Железаре Илия Тонов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро