Пловдив без вода - голяма авария

https://www.24chasa.bg/region/article/8906883 www.24chasa.bg
Чешмите на половин Пловдив спряха.

Пловдивчани са бесни, че водата изведнъж спря и нямат капка в чешмите. ВиК мълчи, а на страницата й няма никакво съобщение каква е причината хората да не могат да се измият, прибирайки се от работа.

Според откъслечни данни токов удар е ударил две от четирите помпени станции, което затруднявало водоподаването. Това е станало към 18,30 часа.

"Пълно безобразие! Нито може да се измием, нито вечеря да приготвим", загряха телефоните недоволни граждани от район "Западен". Те се оплакват, че от третия етаж нагоре няма капка.

"И аз си стоя без вода", каза пред 24plovdiv.bg директорът на ВиК Спартак Николов. Той обясни, че токов удар е поразил помпените станции "Юг" и "Север", които захранват 70% от целия град с питейна течност.

Екипите били на място. Включили резервното захранване на помпена станция "Север" и се очаквало постепенно да започне водоподаване. Такова обаче засега няма.

Николов смята, че до час и половина-два, тоест към 21,30 часа тази вечер водата може и да дойде.

По думите му големият проблем щял да дойде следващата седмица.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Диджей Мартен се зарежда с похапване на пица, докато обикаля по задачи в центъра на столицата, видя "България Днес". Екстравагантният музикант отново прикова погледите към себе си с шарено облекло и много татуировки, които са се превърнали в негова запазена марка. Снимки: България

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България