С гайди и палатка протестиращи блокираха движението към Дунав мост (Видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8906943 www.24chasa.bg

Протестиращите в Русе днес пренесоха недоволството си от управляващите в района на граничния пункт "Дунав мост".

В продължение на около час те на няколко пъти блокираха движението на кръговото кръстовище с искания за незабавна оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Участниците в протеста пристигнаха на Дунав мост с автошествие, след което се събраха в зелените площи на кръговото, обясни Русе Медия.

Снимки и видео: Русе Медия
Снимки и видео: Русе Медия

Някои бяха донесли и палатка, която разпънаха първоначално на мястото, след което я поставиха на пътното платно. Прозвучаха и изпълнения на гайди, които внесоха патриотичен елемент.

„Отново сме тук, за да покажем на тази възлова точка за нас в Русе, че народът се събужда, пеят гайди, плачат хора. Тук сме, живи сме, събудете се! Тук не става въпрос за политика, а за свобода“, сподели Христина Василева.

Протестиращите направиха и няколко обиколки, при които движението бе спряно и се образуваха колони от автомобили. Тъй като блокадата бе поетапна, преминаването на изчакващите ставаше бързо.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г