Експерти провериха има ли мъртва риба в река Камчия край село Ивански

https://www.24chasa.bg/region/article/8909839 www.24chasa.bg
Река Камчия Снимка: Архив

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен, на Басейновата дирекция "Черноморски район" /БДЧР/ и Регионалната лаборатория към ИАОС провериха днес сигнал за наличие на мъртва риба в река Камчия.

Той е бил подаден чрез тел. 112 от кмета на шуменското село Ивански, който също е присъствал на проверката. Това съобщават от пресцентъра на екоинспекцията.

За анализ са взети две проби от водите на реката. Първата е от района на моста в ромската махала, където е мястото на подаване на сигнала, а втората - на около километър, по посока срещу течението на реката, под мост, по който минава автомобилният път за Шумен. При извършения оглед на мястото на втората проба са установени около три - четири мъртви риби във водите на реката.

Констатирано е обаче, че речните води са чисти, без специфичен цвят и мирис, с глинесто-почвени замътвания на места, вероятно от поройния дъжд в района от предходната вечер. По време на проверката не са установени нерегламентирани зауствания на отпадъчни води.

Ще бъдат извършени лабораторни анализи, във връзка с установяване на причината за измиране на рибата. Резултатите от изследванията ще бъдат оповестени на сайтовете на РИОСВ-Шумен и на БДЧР.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега