Кучето убиец нападало и други деца в пловдивското село

https://www.24chasa.bg/region/article/8934360 www.24chasa.bg
Снимка: Pexels

Учителка по английски език в престижна езикова гимназия в Пловдив е собственичката на свирепото куче, което обезобрази 6-годишно дете в Сърнегор.

Венцеслава Т. не се появявала в селото, разположено в община Брезово, от ужасяващия инцидент насам, разказаха пред “24 часа” местни хора. Кучето убиец пък е преместено другаде.

„Ако се върнат с кучето, ще предприема всички необходими мерки, за да не се повторят подобни нападения“, заяви кметският наместник Стефан Цанчев.

Той потвърди, че и друго дете от селото е било нахапано от същото куче по-миналата година.

Откакто Цанчев е на поста - от ноември 2019 г., обаче не е получил никакви оплаквания от псето. Той е разбрал за обезобразеното дете от полицаите, които дошли да го питат кои са собствениците на кучето. По-късно органите на МВР са ги намерили и разпитали, а Районната прокуратура в Пловдив проверява случая.

Нападението е станало пред три седмици, а жестоко нахапаното дете момче е претърпяло тричасова операция в Хирургиите в Пловдив.
Раните по лицето и врата му са зашити с над сто шева. Вече двадесет дни то се храни със сламка.

Инцидентът се е разиграл при привидно невинни обстоятелства. Собственичката на кучето, която живее в съседната вила на пострадалото дете, отишла в двора им да пие кафе.

В един момент кучето се промъкнало през дупка в оградата и легнало до нея. 6-годишното хлапе отишло да си играе с него, когато било изпохапано жестоко по лицето и шията.
Момчето още не може да се отърси от шока и се храни със сламка вече 20 дни, а белезите могат да останат за цял живот.

Майката настоява за възмездие и кучето да бъде умъртвено, тъй като преди това е нападало и други хора в Сърнегор.

Учителката прекарвала в Сърнегор цялата си лятна ваканция със семейството си. В двора си те отглеждали по няколко големи кучета.

Пострадалото семейство също не живее постоянно в селото и два най-често за уикендите. Повечето от жителите на брезовското село са хора с вили, които са тук за лятото, допълни кметският наместник.