48-ми ден на протести в София: Недоволни изсипаха килограми дребна риба пред МС

https://www.24chasa.bg/region/article/8940941 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Велислав Николов

Към 21:15 ч.: Протестното шествие по традиция се отправя към Орлов мост.

Адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио обяви, че на 2-ри септември протестни действия ще има от 8 ч. сутринта в триъгълника на властта. Той призова присъстващите да се включат и да бъдат облечени в бяло.

Към 21:10 ч.: ,,Обещавам ви, че ще ги пометем!”, заяви проф. Велислав Минеков от импровизираната трибуна пред президентството. Той призова протестиращите да събират сили и да не се отказват да се организират всяка вечер в триъгълника на властта, докато не бъдат изпълнени исканията.

Към 20:40 ч.: Протестиращите отново се изместиха около фонтана пред президентството.

,,Омръзна ми да се задава въпросът ,,Ами какво ще правим утре?”, заяви Арман Бабикян от Отровното трио. След тези негови думи последва звучно недоволство и призиви за ,,Оставка!”.

Към 20:30 ч.: Протестиращите се изместиха пред сградата на Министерски съвет и изхвърлиха килограми дребна риба. След като от импровизираната трибуна пред президентството Арман Бабикян заяви: ,,Г-н Борисов, рибата се вмирисва откъм главата.”

Към 20:10 ч.: В т.нар "триъгълник на властта" все още се събират хора. Исканията на протестиращите остават непроменени.

Към 19:30 ч.: По-малко от стотина са протестиращите, които към този час са се събрали около фонтана пред президентството. Обстановката е спокойна.