Кирил Добрев: Всички кандидати говорим за единство в БСП, но не всички го показват

https://www.24chasa.bg/novini/article/8952271 www.24chasa.bg
Кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев

Кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев се срещна с членове на партията в Търговище, Нови Пазар и Омуртаг.

В разговорите със социалистите той подчерта, че вътрешният избор трябва да е състезание на идеи, а не на личностни нападки, на натиск и заплахи.

“Всички кандидати говорим за единство в партията, но не всички го показваме. Единство се постига чрез диалог, а не като саботираш събирането на Национален съвет или пренебрегването на организации по места, които да изразили различно мнение”, заяви Добрев.

По думите му през последните 30 години в пленума и конгреса винаги е имало различни мнения и това е нормално за една демократична партия, но никога БСП не е изглеждала толкова разединена. “В устава ни ясно е записано, че мнозинството определя позициите ни. Но когато не се събираме, за да приемем позиции, всеки си говори каквото иска и напрежението ескалира”, обясни още кандидатът за председател.

Добрев представи програмата си, която е в две части - вътрешнопартийна и управленска. Той изрази мнение, че трябва да се увеличи процентът финансиране за структурите.

“Субсидията ни е достатъчно голяма. Не може в 2020 година да имаме клубове без интернет, без оборудване и без средства за обезпечаване на партийна дейност. През последните четири години средствата бяха увеличени, но все още е недостатъчно”, посочи Добрев.

Относно алтернативата за управление, той обясни, че залага на няколко акцента: образование, икономика, социална политика и съдебна реформа.

“Ако не въведем машинно гласуване, ГЕРБ ще се възпроизведат в Борисов 4, а с това ще останат същите ръководства на институции, със същите екипи и същия компрометиран начин на функциониране”, каза в заключение Кирил Добрев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"