Още един лекар стана жертва на коронавируса – този път в Силистра (Обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/8956609 www.24chasa.bg
Проби за COVID-19 СНИМКА: РОЙТЕРС

От ръководството на болницата в Силистра потвърдиха днес, че снощи след усложнения на коронавирусна инфекция е починал един общопрактикуващ лекар. Това е д-р Марин Маринов.

Бил е хоспитализиран на 25-ти август. Като състоянието му е било тежко и е бил настанен веднага в COVID-реанимацията. Имал е леко подобрение във вчерашния ден и се надявахме, че нещата ще се оправят, но за съжаление не стана така, коментира д-р Даниела Костадинова, директор на МБАЛ – Силистра.

Вирусът поразява основно белите дробове и се развиват тежки пневмонии. Лошото е, че се покачва смъртността, а не толкова бройките на заразените, поясни още д-р Костадинова.

Към днешна дата в COVID-ОАИЛ има двама пациенти, а в инфекциозно още 9.

От РЗОК - Силистра съобщиха, че д-р Маринов е партньор на Здравната каса още от стартирането на здравната реформа в България, преди двадесет години. Пациентите, които са доверили собственото си здраве и това на децата си като са избрали д-р Марин Маринов за личен лекар, към момента са 4 734 лица. Д-р Маринов е имал една от най-големите пациентски листи.

Те ще имат право веднага, извън регламентираните срокове за пререгистрация, да направят нов избор на личен лекар, който да поеме грижите за тяхното здраве, поясниха от Пресцентъра на РЗОК – Силистра.