Задържаха мъж, участвал в телефонна измама в Силистра

https://www.24chasa.bg/novini/article/8970885 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

По горещи следи служители на РУ-Силистра са установили 28-годишен мъж, съпричастен към извършена вчера телефонна измама.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Жертва на измамниците е станала 74-годишна жена от Силистра. На домашния си телефон тя получила обаждане от мъж, представящ се за полицейски служител, който заявил, че домът й е набелязан от крадци, действащи агресивно и брутално. За нейна сигурност предложил да вземе на съхранение в полицията ценностите в семейството - 2075 лева и две златни халки, които жената предала на непознат в близост до дома си.

След получен сигнал за измама в РУ-Силистра били предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, в рамките на които по горещи следи бил установен мъжът. Той е задържан за срок до 24 часа.

Засега е изяснено, че е участвал в качеството на куриер в престъпната схема. Продължава работата по изясняване на случая и установяване и на други лица, съпричастни към него. Образувано е досъдебно производство.

Макар и по друг сценарий, това е втора измама от началото на седмицата в Силистра. Преди дни 73-годишна жена доброволно е дала на измамник 860 лева, под претекст да й съдейства за получаване на европейски помощи.