Караянчева в Пловдив: Радев е взел курс към въоръжена борба (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8973344 www.24chasa.bg
Цвета Караянчева пристигна в Пловдив за награждаването на жените с най-точен мерник във въоръжените сили.

"Президентът е взел курс към въоръжена борба. Да живееш в Бояна и да ходиш на работа в София, това не те прави президент! Правителството няма подава оставка и парламентът ще продължи да работи!"

Това заяви тази вечер в Пловдив председателят на парламента Цвета Караянчева.

Тя присъства на церемонията награждаването на победителките от Осмомартенския турнир по стрелба с пистолет в Гранд хотел Пловдив.

"Това, което видяхме снощи е недопустимо – опорочи се един мирен протест. Хората имат право, защото България е демократична държава и техните искания трябва да бъдат чути", отсече тя.

Караянчева беше категорична, че побоят на полицаи не бива да се допуска. „За съжаление политиците понякога също помагат – визирам президента“, добави Караянчева.

По думите й Радев е човекът, който подстрекава метежа с високо вдигната ръка и подкрепя хората, който поставят ковчези и бесилки.

Председателят на НС смята, че протестите под прозорците на властта няма да спрат работа на парламента, защото той има важни задачи пред себе си – не само заради коронавируса, но и заради евентуалните промените в Конституцията.

Президентът трябва да прочете Конституция, посъветва го Караянчева, по повод настояването на държавния глава Народното събрание да се саморазпусне.