64-та вечер на протести в София: въстанието този път беше мирно (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9003544 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Николай Литов и Велислав Николов

Към 22:42 часа: Отровното трио се превърнаха в отдел "Изгубени вещи". Докато хората се разотиват, от уредбата съобщиха за изгубена лична карта и смартфон. Полицията също се разотива.

Към 22:32 часа: Пространството между БНБ и партийния дом се изпразни. 

Към 22:20 часа: От уредбите звучи музика, а хората се разотиват от площада. Протестът до момента минава спокойно и без ексцесии.

Към 22:00 часа: Паветата между фонтана и Шератон вече са почти напълно празни. Хората продължават да си тръгват. От сцената почнаха да пускат кавъри на шлагери.

На "Триъгълника на властта" прозвуча химнът.

Към 21:00 часа: Шефът на кабинета на президента Димитър Стоянов се разходи през протеста. След това се изнесе през полицейския кордон на Дондуков, легитимира се с карта от президентството.

Много хора започнаха да се разотиват. Малки групи се изнасят в посока СУ.

Към 20:55 часа: Всички на площада вдигнаха телефоните си с включени светкавици, а хората стигат до средата на двореца.

Към 20:40 часа: Към момента протестът преминава спокойно, без размирици. Все още се събират хора на площада и са значително повече от тези, които бяха на място през деня. Засилени са полицейските проверки на влизане, като се проверяват щателно дамски чанти и раници. От фонтана пред президентството "отровното трио" произнася традиционните си речи.

Към 19:20 часа:  Повече от 10 часа продължава обявеното днес "Велико народно въстание 2" около парламента.

Засилени са мерките за сигурност в района.

И днес бяха повторени трите основни искания на протеста: оставката на кабинета, главния прокурор и предсрочни избори.

Към 19.00 часа: Бул. „Цар Освободител” и площад „Независимост" бяха блокирани. Полицаите, които са на първа линия тази вечер, носят жилетки с надпис "антиконфликт".

Към 18:45 часа: Около 30 протестиращи вече се събраха в района на "Триъгълника на властта". Полицаите са в плътна редица и провеждат строги проверки.

                                                                                                                                                 

Към 18.00 часа: Демонстрациите преминават без инциденти и напрежение.

От трибуната заявиха, че протестиращи са затрудняват да стигнат до протеста заради проверките. Част от недоволните се насочиха към едно от КПП-тата и влязоха в диалог с полицията.