31 души се лекуват от коронавирус в болница във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/9015114 www.24chasa.bg

Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на гр. Варна и областта, РЗИ – Варна информира:

В единния информационен портал за COVID-19, за последните 3 денонощия, са регистрирани 18 нови случаи на лица от област Варна, с положителни проби за COVID-19, от различни възрастови групи.

Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1350.

Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 31 пациенти; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 249 лица, излекувани са 1032 лица. Няма починали лица от COVID-19.

Служителите на РЗИ – Варна продължават извършването на епидемиологичните проучвания.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена