Учители с шлемове, ученици с маски при старта на учебната година в Пловдив (Видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9018278 www.24chasa.bg
Първолаците влизат с маски. Снимки: Авторът

Само първолаци и осмокласници присъстваха на официалното откриване на учебната година в средно училище "Паисий Хилендарски" в Пловдив.
Децата бяха разположени на метър и половина едно от друго по време на церемонията. Учители с шлемове и ученици с маски - такава беше картината.

Да ги поздрави дойде кметът Здравко Димитров. "Предстои ни една много интересна учебна година. Пожелавам успех на всички. Вашите учители не ви обичат по-малко от вашите родители! Не забравяйте да играете", препоръча Зико.

Градоначалникът изрази убеденост, че въпреки трудностите, които обществото ни изпитва заради епидемията от КОВИД, ще се справим и ще излезем по-силни.

„Дано да не се налага отново социална изолация и дистанционно обучение, защото всички сме убедени, че децата се справят по-добре в класните стаи“, подчерта кметът. Той призова родителите да бъдат търпеливи, да помагат на децата си и на учителите и пожела на всички успешна година.

„На добър час, но нека да споделим преди това силната емоция на днешния ден. Днес е сакрална дата за народа ни. Развитието от писането с пясък и пръчици до таблети и електронни дъски. Първокласници, искрата на вдъхновението ще бъде запалена от вашите

учители“, заяви в словото си директорът на училището Ирена Душкова. Тя пожела на всички ученици и учители ползотворна и здрава нова учебна година.

Директорът на училището Ирена Душкова подчерта, че всички - ученици, учители и родители ги очаква една по-особена година, но с общи усилия ще се справят с предизвикателствата на пандемията.
Преди да удари първият звънец децата изнесоха кратка музикална програма.

На влизане в класните стаи учителите сложиха шлемове, а хлапетата надянаха маски.
Останалите класове пък бяха повикани в различни часове с цел да не се смесват потоците.

Големи струпвания на ученици имаше и пред други пловдивски учебни заведения. Пред бившия електротехникум повечето гимназисти стояха извън оградата, а в двора бяха предимно осмокласници. С маски излизаха и от Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура. Същото бе и около бившият икономически техникум.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Синът на Мишо Шамара проби в европейските клубове с няколко свои рап парчета. Песните на прочулия се в САЩ с артистичното име Lil Sha- Лил Ша се въртят от известно време в нощни заведения в Полша, Чехия и други страни на Стария континент, разкриват запознати с кариерата на 16-годишния изпълнител. Последният хит на наследника на Мишо Шамара е в

Лични и фирмени сметки на Стойне Манолов са запорирани заради обвинения хазартен бос Васил Божков! Действията на разследващите поставят под въпрос бъдещето на комплекса "Царско село" и функционирането на едноименния футболен клуб, собственост на бизнесмена, научи "България Днес". Спецпрокуратурата налага запор на авоарите на Манолов по Закона за

Малка е сцената за големия талант на фолкизпълнителите. Част от родните артисти от кръшния жанр не се ограничават само с микрофона, но и търсят реализация в телевизията. През последните седмици Криско е част от състава на сериала "Ол инклузив". И макар да е рапър, мнозина го определят повече към попфолка