Вече са готови и автоматичните предпазни врати на метростанция "Опълченска"

https://www.24chasa.bg/region/article/9019203 www.24chasa.bg
Вече са готови и автоматичните предпазни врати на метростанция "Опълченска" СНИМКА: Фейсбук/Йорданка Фандъкова

Вече са готови и автоматичните предпазни врати на метростанция „Опълченска“. Това написа във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова. 

"Първите бяха монтирани и работят на метростанция „Стадион Васил Левски“. Общо 10 от най-натоварените станции от първия лъч на метрото ще бъдат оборудвани с тези преградни съоръжения, които осигуряват по-голяма безопасност на пътниците. Те предпазват както от инцидентни падания върху релсите, така и спират умишлени слизания. По станциите на третата линия монтираме подобни автоматични прегради заедно със строителството им", написа още Фандъкова. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена