Бай Георги, който въди кози и прасета в Пловдив: Помощ, изчезна ми пръчът!

https://www.24chasa.bg/region/article/9019282 www.24chasa.bg
Бай Георги Тренчев скърби за пръча си. Снимка: 24plovdiv.bg

В дълбок траур е изпаднал 66-годишният Георги Тренчев, който от години въди кози, прасета, пуйки и патици в района на Транспортна болница в Пловдив.

Човекът буквално плаче, че осми ден му няма пръча Гошо. Тежал около 100-ина килограма и ощастливявал 10 кози. Мъжкарят скъсал синджира и изчезнал. Повече от седмица стопанинът му безуспешно го търси.

"Ако някой го е намерил и и го взел, нека ми го върне. Не става за колене, защото месото му мирише", моли бай Георги, изместен в цял Пловдив с животните си, които разхожда на паша в кв. "Кючук Париж". Според него, за да стане годен за консумация, трябва да се кастрира и една година да се храни, за да изчезне миризмата.

"Пръчът се познава лесно - с голяма брада е и без рога, има звънец на шията. Беше вързан с един синджир, но го скъсал и избягал.  А 10 кози го чакат. Останаха без ерген", тюхка се бай Георги. Той разказа, че миналата година Гошо пак бил изчезнал, но след 3 дни се върнал сам. Този път обаче дългото му отсъствие е притеснително за стопанина му. 

Сега бай Георги е дал десетте си кози на свой познат, който имал два пръча.

"Но те ще са малко за моите и неговите. Мъжкарите няма да смогнат да ги заплодят без моя Гошо", кахъри се 66-годишният мъж.

Години наред той отглеждаше стоката си буквално до едно от частните висши училища в Пловдив. Но хората там събрали подписка и той преместил козите в обора на свой приятел. Останалата стока - пуйки, кокошки и патици, си е при него.

Комшиите протестирали, че козите ще им пренесат бълхи.

 Допреди две седмици Тренчев имал и 150-килограмово прасе, което развеждал из "Кючук Париж" като атракция за жителите на квартала. Лоши хора обаче подхвърлили отрова и уморили не само шопара, но и кучето му. 

"На кого преча? Отглеждам си животинките в своя имот, но се извървяха куп институции да ме проверяват и да ми пишат актове - Инспекторат, полиция, Агенция по храните", обяснява Тренчев. По думите му едните казвали, че има право да гледа толкова животни, а другите - обратно. 

Царят дава, пъдарят - не, отбелязва бай Георги. И е категоричен, че ще продължава да се занимава животни. През 2013-а той влезе в челните страници на пловдивските медии, след като цъфна със стадото си кози пред общината в знак на протест, че не му разрешавали да ги отглежда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Синът на Мишо Шамара проби в европейските клубове с няколко свои рап парчета. Песните на прочулия се в САЩ с артистичното име Lil Sha- Лил Ша се въртят от известно време в нощни заведения в Полша, Чехия и други страни на Стария континент, разкриват запознати с кариерата на 16-годишния изпълнител. Последният хит на наследника на Мишо Шамара е в

Лични и фирмени сметки на Стойне Манолов са запорирани заради обвинения хазартен бос Васил Божков! Действията на разследващите поставят под въпрос бъдещето на комплекса "Царско село" и функционирането на едноименния футболен клуб, собственост на бизнесмена, научи "България Днес". Спецпрокуратурата налага запор на авоарите на Манолов по Закона за

Малка е сцената за големия талант на фолкизпълнителите. Част от родните артисти от кръшния жанр не се ограничават само с микрофона, но и търсят реализация в телевизията. През последните седмици Криско е част от състава на сериала "Ол инклузив". И макар да е рапър, мнозина го определят повече към попфолка