Днес тестват контактните ученици на заразените учители от столичното 55-о

https://www.24chasa.bg/region/article/9025393 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Днес започва тестването на контактните ученици на преподавателите от столичното 55-о училище "Петко Каравелов". Само ден след началото на учебната година стана ясно, че 8 учители са дали положителни проби за COVID-19.

Резултатите са излезли късно вечерта на 15 септември. Вчера преподавателите не са били на работа.

За момента родители няма да се тестват. Това ще се случи само при положителна проба на даден ученик. Училището остава отворено, но при строго спазване на мерките, предава БНТ.

Децата ще бъдат изследвани днес по установен график, който е съгласуван със Столичната здравна инспекция, така че очакваме техните резултати в утрешния ден, каза Таня Иванчева, директор на 55 СУ "Петко Каравелов" - София.

Тя подчерта, че училището има "готовност за започване на нормален учебен процес и неговото продължаване".

Положихме огромни усилия, така че да осигурим безопасността на нашите деца, виждате, че цялата сграда имаше 6 отворени входа, които са разделени за улеснение на нашите ученици на сектори, вътре също има маркировка, която им показва как да стигнат до класната стая, кои фоайета и кои стълбища да използват, така че сме създали една наистина много добра ситуация, междучасията са по различно време, каза Иванчева.

Училището работи на четири различни графика, така че учениците да нямат взаимодействие.

Директорът каза, че вчера вечерта са проведени три онлайн срещи с родителите на трите карантинирани паралелки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"