Обсъждат електронното обучение във висшите училища на форум във ВТУ

https://www.24chasa.bg/region/article/9025782 www.24chasa.bg
Обсъждат електронното обучение във висшите училища на форум във ВТУ

Великотърновският университет ще бъде домакин на Осмата национална конференция по електронно обучение във висшите училища, която ще се проведе в периода 25–27 септември 2020 г., съобщиха от ректората.

Организатори на събитието са Националният център за дистанционно обучение и центровете за дистанционно обучение на СУ „Св. Климент Охридски“ и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Най-големият научен форум в областта на електронното обучение ще събере изследователи, университетски преподаватели и докторанти от цялата страна, за да обменят информация по темите и проблемите на електронното дистанционно обучение, както и да споделят добри практики.

Официален гост на конференцията ще бъде г-жа Карина Ангелиева, заместник-министър на образованието и науката, която ще открие събитието.

Приветствие към участниците и гостите на конференцията ще направи проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Пленарни доклади ще представят водещи учени в областта – проф. д-р Румяна Пейчева-Форсайт, директор на Националния център за дистанционно обучение и председател на Организационния комитет на конференцията; чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, както и проф. д-р Ангел Смрикаров, преподавател и експерт в областта на електронното дистанционно обучение.

В рамките на събитието ще бъде организирана кръгла маса на тема: „Възможности за партньорство между университетите в рамките на предстоящия проект „Модернизация на висшите училища“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж " 2014-2020.

Конференцията ще бъде проведена в смесена форма (присъствено и виртуално) при спазването на всички противоепидемични мерки.

Всеки участник ще има възможност на избор за физическо присъствие или за отдалечено във виртуална аудитория.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"