Младежкият дом в Русе откри новия творчески сезон (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9025788 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Община Русе

Общински Младежки Дом – Русе откри творческия си сезон с целодневна богата празнична програма, съобщиха от Община Русе.

На 15 септември – емблематична за българските ученици дата, Младежки дом представи клубните си форми на информационна шатра, където всеки, който прояви интерес, успя да намери пълна информация за различните форми на обучение и школи, които се предлагат. 

На Информационната шатра ученици и родители имаха възможност да поговорят и с преподавателите за детайлите на обучението, както и да направят консултация в случай, че не са уверени към кое е най-добре да се насочат.

В следобедните часове, в пространството пред Русенския съд, се случиха редица инициативи под формата на Свободни младежки пространства. Младежи от Младежки парламент към ОМД приканваха свои връстници да се включат в дейностите на клуба, консултираха родители и разговаряха с граждани. Те решиха и кръстословица на тема младежки дейности и Младежки Дом. Клубът по УШУ представи демонстрация по бойни изкуства.

Вечерта завърши с прекрасен празничен концерт, където деца и младежи имаха възможност да представят умения придобити в школите на Младежки дом. Концертът се проведе пред пространството на Доходно здание и нееднократно предизвикваше спонтанни аплодисменти.

Младежите бяха уважени с присъствието на кмета на Община Русе Пенчо Милков, зам.-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и директор дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова.

Всички пожелаха успешен творчески сезон. 

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев поздрави директора на Младежкия дом Красимира Николаева със стартирането на новия творчески сезон.

„Ако можех, щях да заключа града ни за 10 години, за да не може нито един млад човек да напусне Русе. Защото вашето място е тук, а нашата задача е да ви подкрепяме“ – с тези думи Иво Пазарджиев се обърна към младите хора от Младежкия дом и им пожела попътен вятър и през новия сезон.

С песни, танци и много настроение концертът пред Доходното здание се превърна в малък празник за всички русенци и гости на града, а според ръководството – най-интересното от талантливите деца на Русе тепърва предстои.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"