Жена с болно сърце от Шумен роди по спешност във варненския "Пирогов"

https://www.24chasa.bg/region/article/9031156 www.24chasa.bg

Акушер-гинеколог, реаниматор и кардиолог участваха в операцията

32-годишна жена от Шумен, която е претърпяла сериозна сърдечна операция в детството си, роди здраво момиченце в МБАЛ „Света Анна”, след като специалистите в родния й град я пренасочиха по спешност към най-старото родилно отделение в Източна България.

Нейното сърдечно заболяване създава сериозен риск при раждане, разказва след щастливия край началникът на родилното д-р Милко Папазов, който бе и ръководител на екипа, дал живот на малката Фелин.

„Майката дойде при нас в 9-ия месец, реално в термин за раждане, след като колегите от Шумен и от СБАГАЛ – Варна бяха преценили, че в нашата болница освен безспорния опит имаме и най-добри условия за реанимация, ако възникне потребност.

Направихме оглед, консулт и в екип с анестезиолога д-р Катя Митева и кардиолога д-р Димо Велески на 16 септември направихме Цезарово сечение и на бял свят се появи живо и здраво момиченце с тегло 3480 грама”, разказа д-р Милко Папазов.

„За мен беше огромен стрес новината, че не е безопасно да родя в Шумен и трябва да дойда във Варна, тъй като има опасност за мен и бебето. Екипът на д-р Папазов обаче ми вдъхна кураж и спокойствието, че всичко ще е наред. Така и стана - всичко мина идеално и вече имам моята дълго чакана дъщеря”, развълнувана каза младата майка. Тя очаква деня на изписването и заедно със съпруга й да приберат малката Фелин у дома.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради