Трети ден търновски квартал е без вода заради присъединяване на нов блок

https://www.24chasa.bg/region/article/9033580 www.24chasa.bg
Допълнителна строителна техника се включи във ВиК ремонта през нощта СНИМКА: Община Велико Търново

И в нощта срещу събота продължи отстраняването на ВиК-аварията в най-големия великотърновски квартал - „Бузлуджа”. Община Велико Търново съдейства на ВиК „Йовковци” за незабавното ускоряване на ремонтните дейности, наложили се заради проблеми при присъединяване към водопреносната мрежа, информират от пресцентъра.

Допълнително е осигурена строителна техника. Кметът Даниел Панов е разпоредил на заместника си проф. Георги Камарашев и на главния инженер на общината Динко Кечев да координират с ВиК-оператора на място ремонтните дейности – до отстраняване на аварията. Община Велико Търново ще съдейства за всичко, което е необходимо за бързото решаване на проблема, декларират от местната управа..

През нощта водоподаването за засегнатите части от кв. „Бузлуджа” беше възстановено с ниско налягане, а през деня в събота отново е  спряно за пълното отстраняване на аварията.

Водоноски с вода за битови и санитарни нужди са разположени в района на пазара в кв. "Бузлуджа", високите части край улица "Георги Измирлиев" и в началото на пешеходната алея в посока кв. "Чолаковци".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена