Крадец-гастрольор ограбил 17- годишно момче в парк в Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/9034877 www.24chasa.bg

Крадец е нападнал и обрал 17-годишно момче в парк „Монтанензиум" в Монтана, съобщиха от полицията. Грабежът станал в петък вечерта малко преди 19 часа. По горещи следи след подадения сигнал полицаите разкрили обирджията и го прибрали в ареста. Оказало се ,че той е от врачанското село Краводер.

Апашът проследил момчето, издебнал го, когато останало само. Бързо задигнал плика му, в който били телефонът, личните документи, портфейлът и слушалките на тийнейджъра. Малко след обира кадецът предал плячката на друг мъж – 51-годишен монтанчанин, с когото вероятно били в сговор. След час той е спипан в района на улица „Извора". С.М.Г. предал на полицията вещите на момчето и съобщил кой му ги е дал. Така нападателят бил открит.

По случая е образувано досъдебно производство, а вещите, предмет на обира са върнати на момчето.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена