Арестуваха 13 шофьори в Пловдивско, сред тях мъртво пиян с 2, 55 промила

https://www.24chasa.bg/region/article/9035836 www.24chasa.bg

13 водачи са задържани от пловдивската полиция в хода на специализирана операция, която е била проведена от 13 часа на 19 септември до 5 часа днес. Арестуваните шофьори са управлявали превозни средства под въздействието на алкохол и наркотични вещества, а един е предложил подкуп на длъжностно лице.

За едно денонощие е под ключ и мъж, управлявал автомобил с регистрационни табели на друг.

За извършените престъпления под надзора на прокуратурата са започнати 14 бързи производства.

В хода на операцията са проверени 1310 моторни превозни средства и 1658 лица.

Установени са 547 нарушения. Отнети са 17 свидетелства за управление на МПС, а на 7 от автомобилите е прекратена регистрацията.

Съставени са 185 акта за административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 285 бр.

14 от проверените водачи са шофирали след употреба на алкохол. При 6 от тях дрегерът е отчел над 1.2 промила, а един е бил с 2, 55. Петима са задържаните дрогирани водачи.

По ЗДВП са установени 135 нарушения. В 72 от случаите по автомобилите са били различни технически неизправности, а 5 - без гражданска застраховка.

97 са били неизрядните водачи по отношение на своята сигурност- шофирали са без поставен обезопасителен колан или предпазна каска. 9 са лицата, управлявали превозни средства, без да имат право на това по закон.

В 109 от случаите са наложени глоби за нередовни пътни документи, а 5 ма от водачите са санкционирани за използване на мобилен телефон по време на движение. В хода на проверките са констатирани и 4 нарушения на пешеходци.

Бързо производство е започнато и срещу водач на превозно средство, предложил на проверяващите подкуп, за да не бъде санкциониран.
По време на акцията пловдивските полицаи са връчили 48 фиша на водачи, извършили предишни нарушения на пътя.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена