Теодор Цветков преплува 280 км, а брат му Валентин избяга 280 км благотворително

https://www.24chasa.bg/region/article/9037225 www.24chasa.bg
Теодор Цветков преплува 280 км Снимки: Община Русе

Между 14 и 20 септември се проведе събитие с благотворителна цел, в което две момчета – Теодор и Валентин Цветкови пребориха собствените си възможности. Това съобщиха от Общшно Русе.

Двамата братя близнаци застанаха зад кауза, подкрепена от UNICEF България, в името на кампанията „Образование за всяко дете“ и по-точно подкрепа на деца със специални образователни потребности.
Валентин Цветков избяга 280 км., а брат му Теодор Цветков преплува 280 км. в рамките на 7 дни, като и двете инициативи се проведоха на територията на Лесопарк „Липник“ в с. Николово, Община Русе.
Целта е създаване на образователна платформа в подкрепа на деца с увреждания, техните родители и учители.

Теодор Цветков преплува 280 км, а брат му Валентин избяга 280 км благотворително

По време на цялото събитие екип от медицински лица и рехабилитатори стояха зад гърба на двете момчета, а докато Теодор плуваше във водата, брат му плава с кану и следеше за неговата сигурност и безопасност.

Валентин Цветков избяга 280 кг благотворително
Валентин Цветков избяга 280 кг благотворително

С голяма доза нетърпение семейството, близки, приятели и хора, подкрепящи каузата на братята Цветкови, посрещнаха Теодор тази вечер на езерото „Липник“, където той излезе като истински герой, преплувал 280 км за 7 дни – нещо, което до този момент не е правено никъде в България.

Теодор Цветков преплува 280 км, а брат му Валентин избяга 280 км благотворително

Кметът на Община Русе Пенчо Милков също очакваше Теодор на понтона и го поздрави за поредната невероятна инициатива, предприета в помощ на деца със затруднения в развитието си. Г-н Милков посрещна младия русенец с думите, че винаги може да разчита на Община Русе за подкрепа в следващи инициативи, както и че ще помогне за издаването на първата книга на братя Цветкови, която предстои да излезе до края на тази година.

Теодор Цветков преплува 280 км, а брат му Валентин избяга 280 км благотворително

Събитието се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки, свързани с борбата срещу разпространението на коронавирус.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена