РЗИ-София: Случаите със заразени в училищата са внесени

https://www.24chasa.bg/region/article/9037622 www.24chasa.bg
Д-р Ирина Гайтаневска от Регионалната здравна инспекция в София КАДЪР: БНТ

"По отношение на броя на случаите на коронавирус в София - те не са толкова много. Можем да кажем на базата на наблюденията ни от изтеклата седмица, че това са внесени случаи. Не можем да говорим на този етап за разпространение вътре в самите училища или класове".

Това заяви д-р Ирина Гайтаневска от Регионалната здравна инспекция в София по БНТ във връзка с установените случаи на коронавирус в столичните училища. Тя допълни, че се осъществява постоянен и ежедневен контрол. 

"Събираме информация, анализираме какво се е случило, ще се обсъдят мерките и могат да се променят някои от тях, за да може да бъде всичко под контрол", каза още тя. 

Д-р Гайтаневска заяви, че по отношение на носенето на маски всичко е разписано. "Няма как малките деца да бъдат с маска по време на час. Има моменти, в които това е абсолютно невъзможно. Освен на учителите, разчитаме и на родителите, защото това трябва да бъде постоянно разяснявано на децата. Те трябва да бъдат подсещани", призова тя.. 

"Не знам защо трябва да се говори за негатива или за финансовия аспект от евентуална санкция на директорите. Това е най-лесното, което може да се направи. Ако има груби нарушения ние може да го санкционираме, но да искаме отделим повече внимание на методичната помощ", каза още тя.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За жесток побой над лидера на БСП в Долни чифлик Валентин Вълчев съобщиха вчера варненски социалисти. От разпространената информация се разбра, че наказателната акция е извършена от трима души пред офиса на областната организация на партията в морския град. "Вълчев веднага е бил медицински освидетелстван със средна телесна повреда и е подаден

За данъчни шашми с доставка на кафе, бадеми и кашу е погнат един от "Недосегаемите". Софийската градска прокуратура дава на съд бизнесмена Даниел Бояджиев за скатани 630 хиляди лева налози от фиктивни сделки, научи "България Днес". Интересното е, че Бояджиев е бивш данъчен служител и като такъв със сигурност е наясно какви документи и декларации

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него