Държавните първенци в четири класа на Всестранната езда се определиха в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/9037727 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Община Русе

В периода 18-20 септември гр. Русе беше домакин на оспорвана надпревара от най – зрелищната дисциплина в конния спорт - Държавното първенството по Всестранна езда. Организатор на проявата бе СЕК „Кентавър – Русе, БФКС със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Община Русе, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Обновеното трасе и нови препятствия, предизвикаха сериозен интерес във всички участници. Трасето съдържаше цялата гама от сложности, което даде възможност да бъдат излъчени първенците на държаната в четири класа – 2 звезди, 1 звезда, Групап Б и Аматьори. В Държавното първенство и Съпътстващите турнири се включиха почти 30 състезателни тандема от 9 клуба практикуващи дисцеплината в страната: Калоян 92 – Арбанаси, Кабиюк – Шумен, Олимпик – София, Тракенен – Костинброд, Варна СККС, Сливнишки герой - София, Конкур - Ихтиман, Кентавър – Русе и Екуестре - Русе.

Специален гост на турнира бе Златомира Стефанова – зам.кмет „Икономика и международно сътрудничество“ в община Русе и Лъчезар Иванов от дирекция „Спортни дейности“. Те връчиха поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков на Илиян Искъров (председател на УС на СЕК „Кентавър – Русе“), в който се казва: „Гордея се с това, че имаме честта на територията на Община Русе да се провеждат подобни спортни събития от национален мащаб“.

Призьорите в различните класове бяха наградени от Златомира Стефанова – зам.кмет „Икономика и международно сътрудничество“ в община Русе, Лъчезар Иванов от дирекция „Спортни дейности“, доц. Юри Вълев от Национална спортна академия и Председател на съдийската комисия на турнира, д-р Крум Рашков – вицепрезидент на Българска федерация по конен спорт и съдия на турнира.

Домакините от „Кентавър – Русе“ бяха представени от Лидия Желязкова с кон Вранглер, Преслава Славчева с кон Армагедон и Илиян Искъров с кобила Електра. Повече от успешен беше дебюта в дисциплината за Преслава Славчева, която завоюва второ място в Държавното първенство в клас Група Б. Всички класации можете да видите в сайта на Българска федерация по конен спорт.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена