След затишие петима за ден са с COVID-19 в Смолянско

https://www.24chasa.bg/region/article/9037931 www.24chasa.bg
Снимка: Пиксабей

Пет са новите регистрирани случаи COVID-19 в Смолянска област – четири жени и един мъж на възраст от 48 до 71 години. Дни наред позитивните на новия вирус в областта бяха по един, два случая дневно.

По общини са: Смолян – 2; Борино, Мадан и Златоград – по 1.
Хоспитализирани са трима – по един в болници в Мадан, Златоград и Пловдив. Останалите са на домашно лечение със симптоми на респираторно заболяване и са под наблюдение на личен лекар.

Сред новозаразените са санитар в хоспис в Мадан и учителка в детска градина в областния град. Установяват се контактните им лица, предприети са противоепидемични мерки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога