Делото за убийството на Алекс от Бяла за трети път в Апелативния съд

https://www.24chasa.bg/region/article/9038174 www.24chasa.bg
Делото за убийството на Алекс от Бяла за трети път в Апелативния съд

Апелативният съд във Велико Търново за трети път разглежда делото за убийството на18-годишния Алекс Ангелов в гр.Бяла преди три години. 
Подсъдим по процеса е 35-годишния тогава Валентин Маринов. Първоначално Окръжен съд - Русе го призна за виновен в това, че на 08.07.2017 г., в гр. Бяла, умишлено умъртвил Алекс по хулигански подбуди и смъртта настъпила на 15.07.2017 г. в УМБАЛ – Русе АД в гр. Русе, поради което и на основание чл. 116 ал. 1, т. 11, пр. 1 вр. чл. 115 (Убийство по хулигански подбуди), първоинстанционният съд го осъди на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

По жалба от защитника на подсъдимия делото стигна във Велико Търново. Със свое решение от 4 юни 2019 г. Апелативният съд  измени присъдата, като преквалифицира деянието на подсъдимия от престъпление по чл. 116 ал. 1., т. 11 вр. чл. 115 от НК в такова по чл. 124, ал. 1, т. 3 от НК, вр. чл. 130 ал. 2 от НК и намали определеното от първоинстанционния съд наказание от 20 на 3 години лишаване от свобода, които да се изтърпят ефективно при общ режим.
ВКС обаче отмени решението и върна делото за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд от стадия на разпоредителното заседание. На 30.01.2020 г., въззивният съд определи на Маринов 4 години лишаване от свобода, което да се изтърпят при първоначален общ режим.
На основание касационен протест от АП-Велико Търново и жалби от частните обвинители, делото повторно е изпратено във ВКС, който със свое решение от 21.07.2020 г.  отново отменя решението на ВТАС  и върна делото за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата