Медик е сред осемте новозаразени с коронавирус в Шуменско за три дни

https://www.24chasa.bg/region/article/9039867 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Медик е сред осемте новодиагностицирани с коронавирус от 18 до 20 септември в Шуменско, след направени 47 PCR теста. Здравните работници в областта, при които е констатиран COVID -19, вече са 12. Това съобщиха на БТА от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Според публикуваните данни на сайта им, през посочения период е починал и 53-годишен мъж, с доказан коронавирус и с придружаващо сърдечно заболяване.

Седем от осемте новодиагностицирани с коронавирус са хоспитализирани в МБАЛ - Шумен. Към момента в лечебното заведение са настанени 22 пациенти с доказан COVID-19, един от които - в отделението "ОАИЛ", отбелязват от РЗИ на сайта си.

За област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в Единния информационен портал, достигнаха 322 души. 255 от диагностицираните с коронавирус са излекувани, а починалите са вече осемнадесет. На домашно лечение, с леки симптоми или без симптоми, са 26 жители на областта, а под карантина -82 души, се посочва на сайта на РЗИ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена