Втори Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“

https://www.24chasa.bg/region/article/9040046 www.24chasa.bg

На 9, 10 и 11 септември в град Силистра присъствено се проведе втория Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Дунавски ЗВЕЗДИ". Целите на конкурса са свързани с възможностите за развитие и подпомагане на надарени деца и талантливи млади хора, популяризиране на българската детска и забавна песен. Според популярния изпълнител Йордан Марков в миналогодишното първо издание от участници,педагози и родители конкурсът е класиран на пето място сред сто и петнайсет конкурса в страната.

Дните на конкурса се превърнаха в истински празник за децата,техните педагози и родители. Това е и началото от поредицата на празнични тържества и дни на град Силистра, когато на 14-ти септември /Кръстовден/ се отбелязва празника на града. През изминалите с дни се изявиха над 100 талантливите деца от цяла България.

Звезден и изключително професионален водещ беше Атанас Стоянов - НАСКО ОТ БГ РАДИО.

Престижното жури с Председател Нели Рангелова и състав композитора Светослав Лобошки, журналистът от БТА Николай Текелиев, педагога от Търговище Кремена Кряколова и поп изпълнителя и продуцент VenZy, оценяваха безапелационно и безкомпромисно явно всички участници след всяко пето изпълнение, които оценки в реално време се публикуваха на сайта на конкурса: www.dunavskizvezdi.com
Всеки участник изпълни две песни в два конкурсни дни:
Първата песен задължително на български език, а втората по избор.

Участниците бяха разделени в две категории и няколко възрастови групи:
Първата категория - „Индивидуални изпълнители“, а втората - „Дуети, Триа и Вокални формации”.
Децата от ДВГ,, Слънце’’ при ОБДЦКИ с ръководител Наталия Константинова завоюваха следните награди:
Квартет ,,Слънце’’ – Марина Петрова, Габриела Илиева, Екатерина Пенева и Михаил Петров с песните ,,Далечна песен’’ и ,,Слава’’ спечелиха втора награда.
Дует,, Слънчеви момичета’’-Марина Петрова и Габриела Илиева с песните,,Ладо ле’’ и ,,Катерино моме’’ завоюваха трето място.
Мартин Василев от Първа група деца до първи клас с песните ,,На купон’’ и,,А на мен ми се играе’’спечели второ място
Дария Стефанова от втора група с песните,,Междучасие’’ и ,,Без радио не мога’’ спечели трето място.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена