Търговци от подлеза на гарата в Пловдив: Жрици обслужват клиентите си на стълбите нощем

https://www.24chasa.bg/region/article/9043332 www.24chasa.bg
Жриците на любовта превръщали стълбите на подлеза в работна площадка. Снимка: Руслан Йорданов

Сложете камери срещу пияници, сутеньори и клошари, настояват те

Търговци от пешеходния подлез на гарата в Пловдив настояват с подписка да бъдат монтирани видеокамери срещу клошари, пияници, сутеньори и проститутки. Тя е внесена в "Общински пазари", което стопанисва имота.

Вечер пешеходното съоръжение се превръщало в сборище на всякакви типове. Жриците на любовта буквално обслужвали на стълбите клиентите си в тъмните часове.

"Истински ужас е да минеш нощем. Не само е отблъскващо, но и рисковано", твърдят продавачи.

Шефът на "Общински пазари" Запрян Тодоров е готов да постави видеонаблюдение, но чака разрешение от общината и финансиране. Камери вече са монтирани в другата част на подлеза, който е отдаден на концесия. По тази причина там никой нарушител не смеел да отиде, защото знаел, че ще бъде записан.

Търговци признават, че откакто подлезът мина под управлението на общинското предприятие, повече се подържала хигиената. Често обаче чистачите събирали торби с боклуци и празни бутилки от бира, пръснати по земята и стълбите. Денем пък имало непрекъснато просяци.
В част от подлеза, стопанисван от "Общински пазари", предстои ремонт, като вече са сменени лампите. Живеещите около гарата твърдят, че проститутките са се в подземното съоръжение, тъй като полицията ги разгонила от така наречената алея на любовта, която е на самия булевард.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина