Отдел „Социални дейности“Русе на среща с екипа на SOS детски селища в Трявна

https://www.24chasa.bg/region/article/9044632 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Община Русе

На 18, 19 и 20 септември 2020 г. служителите от отдел „Социални дейности“ в Община Русе бяха командировани в кв. „Късовци“, гр. Плачковци. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. 

Целта на пътуването беше организиране на работна среща в изнесена среда с провеждане на обучение, трудотерапия, както и индивидуални и групови супервизии на персонала.

В събота, 19 септември, се проведе работна среща с екипа на SOS детски селища в гр. Трявна, организирана от зам.-кмета по „Хуманитарни дейности“ Енчо Енчев, в която освен него участие взеха директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ г-жа Катя Петрова и екипът на отдел „Социални дейности“

По време на срещата служителите се запознаха с условията, в които се отглеждат и възпитават приемните деца и техните родители. Те имаха и възможността да видят самата база и да разберат повече за дейността на работата, насочена към децата от комплекса и социалната услуга „Център за обществена подкрепа“, която е разположена на територията на детското селище.

Групата от „Социални дейности“ беше придружена от психолог, който проведе групова и индивидуална супервизия на всички членове на екипа и през трите дни от работната среща.

Основната задача на психолога беше да допринесе за поддържане на професионалното самочувствие и оказване на методическа подкрепа, в това число понижаване на напрежението и натрупания стрес по време на изпълнението на професионалните ангажименти на служителите.

Всички от отдела споделят, че се чувстват значително по-добре след проведената супервизия, а разговорите с психолог са помогнали за сплотяването на целия екип.

С активни занимания продължиха своята дейност младите хора от „Социални дейности“ и с общи усилия боядисаха съоръженията на детската площадка в Общинската база в гр. Плачковци.

Г-жа Петрова изказва благодарност към кмета на Община Русе Пенчо Милков и зам.-кмета Енчо Енчев за подкрепата и разбирането от тяхна страна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На съд за кражба на впечатляващите 800 000 лева от италиански бизнесмен отива скандалната аферистка от Велико Търново Наталия Боянова. Срещу оправната дама, която има и предишни присъди, са повдигнати обвинения за измама, фалшифициране на документи и присвояване в особено големи размери. Жертва на схемата е италианецът Масимо Поджо

Синът на Мишо Шамара проби в европейските клубове с няколко свои рап парчета. Песните на прочулия се в САЩ с артистичното име Lil Sha- Лил Ша се въртят от известно време в нощни заведения в Полша, Чехия и други страни на Стария континент, разкриват запознати с кариерата на 16-годишния изпълнител. Последният хит на наследника на Мишо Шамара е в

Лични и фирмени сметки на Стойне Манолов са запорирани заради обвинения хазартен бос Васил Божков! Действията на разследващите поставят под въпрос бъдещето на комплекса "Царско село" и функционирането на едноименния футболен клуб, собственост на бизнесмена, научи "България Днес". Спецпрокуратурата налага запор на авоарите на Манолов по Закона за