Оригиналът на панагюрското златно съкровище отново е в Панагюрище

https://www.24chasa.bg/region/article/9044995 www.24chasa.bg
Панагюрското златно съкровище

Оригиналът на панагюрското златно съкровище отново е в Панагюрище, съобщиха от общинската администрация.

То ще бъде експонирано до 2 ноември в специално изградената за него зала-трезор на местния исторически музей.

По принцип оригиналът на панагюрското златно съкровище гостува в музея на средногорския град през април и май. Тази година обаче, заради пандемията от коронавирус и въведеното извънредното положение, музеите бяха затворени през пролетните месеци и съкровището остана в НИМ.

По силата на договор с министерството на културата от 2012 г. насам оригиналът на съкровището гостува в Панагюрище всяка година за по един месец.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата