Областната болница във Велико Търново е със 782 хил. лв. печалба

https://www.24chasa.bg/region/article/9045196 www.24chasa.bg
Д-р Стефан Филев СНИМКА: Авторката

С нов корпус за 8,4 милиона лв. догодина оформят мега болничен комплекс

Областната болница във Велико Търново е на печалба от 782 хилади лв. за първите 6 месеца на 2020 г. въпреки тежките условия с COVID епидемията, каза директорът д-р Стефан Филев. Пред завършване и отваряне е новият болничен корпус, изпълнен по всички медицински стандарти, който ще обедини двете звена на здравното заведение в модерен мега болничен комплекс. Това са част от публично изнесените факти в отговор на манипулации за лошо управление и злоупотреби, тиражирани в медии и социални мрежи. Д-р Филев свика пресконференция, за да отговори на нападките на адвокат Иван Денев, баща на починалия в здравното заведение абитуриент с COVID-19 Христо. Директорът уточни, че не дължи отговори на бащата пред телевизия 7/8, а на обществото. "Първо искам да изкажа съболезнованията си на всички близки на Христо, тъй като само човек, който е загубил близък, може да разбере истинския размер на мъката.

Винаги съм смятал и твърдя, че когато позовавайки се на гржданска позиция и съвет се отправят публични твърдения, задължително презентаторът трябва да знае фактите и да се позовава на информация, с която не се преследват други интереси. В противен случай внушенията, които се налагат са манипулативни и преследващи други цели", каза д-р Филев.

Чакаме резултатите от медицинския одит и прокурорските проверки. Докато текат не мога да коментирам нищо, макар отвътре да ми напира да кажа доста неща“, допълни д-р Филев.

Очаквайте подробности!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"