Установиха 3 случая на работа без трудови договори в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/9046075 www.24chasa.bg

От Инспекцията по труда в Добрич установиха 3 случая на работа без трудови договори при проверки на 21 септември, когато наличният състав на Агенцията проверява в цялата страна работодатели, при които през последните три години са констатирани случаи на работа без трудов договор.

С масираните проверки стартира за България Седмицата на действието, която се провежда в рамките на Европейската кампания за деклариран труд. На територията на област Добрич бяха установени 3 случая на работа без регистрирани трудови договори.

Контролът оказва дисциплиниращ ефект върху работодателите, тъй като рядко се констатират нови случаи на работа без трудов договор в предприятия, в които са установявани такива, казват трудовите експерти.

Европейската кампания за деклариран труд се организира от Европейската комисия чрез Европейската платформа за справяне с недекларирания труд.

Инспекцията по труда организира и онлайн срещи с ученици, за да обясни правата им при започване на работа, както и какви ползи им носи декларираният труд. В информационната кампания сред учениците на територията на област Добрич се включиха средно училище „Св. св. Климент Охридски“ и професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата