Нови седем случая на коронавирус в Русенско (Обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/9047706 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Четири деца от детска градина са сред заболелите

След като през последната седмица болните от коронавирус в Русенско намаляха, в четвъртък болестта отново ескалира. Четири от осемте деца със симптоми от 1 Б група на детска градина „Звездица 2“ в Русе са с положителни резултати от направените им PCR тестове за коронавирус.

Децата са в добро общо състояние и затова са били оставени под домашна изолация. Те са на възраст между 2 години и 9 месеца и 3 години и 4 месеца, като едно от децата е село Кошов. Това става ясно от редовната справка на Регионалната здравна инспекция.

Още през вчерашния ден от Областния оперативен щаб беше обявено, че осем деца, които са със симптоми, сходни на тези при COVID-19 и са посещавали детската градина, ще бъдат изследвани.

Също така още две други деца, които са братчета на две от изследваните осем и също имат оплаквания, са били изследвани в сряда. Техните резултати са отрицателни. Така, заразените от детската градина са петима – четири деца и една учителка. Епидемиологичното проучване продължава, като поставените понастоящем под домашна изолация са 27 души, от които 25 деца. Ако още някое от децата или техните родители проявят симптоми, то те веднага ще бъдат изследвани.За последните 24 часа има установени и други три случая на коронавирусна инфекция в областта.

Става дума за 46-годишен мъж от Щръклево, както и за мъж и жена на 76 и 78 години от гр. Русе. Те също са без сериозни оплаквания и за момента остават под домашна карантина.От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 395, като понастоящем активните случаи са 45. От тях 13 са на болнично лечение, а 32-ма са под домашна изолация.При активните случаи се наблюдава почти равно разпределени между мъжете и жените – 49% са мъжете, а жените са 51%, което като бройка е съответно 22 и 23. Що се касае до разпределението при всички заболели от началото на пандемията, то 226 са жените, а мъжете са 169, което в проценти е респективно 57% и 43%.За изминалите 24 часа има и още трима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 329.Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена