Дядото на изчезналия Мехмед от Якоруда: Сигурно е отвлечен (Обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/9048095 www.24chasa.bg
Мехмед Юркин

"За 5 минути стана", заяви дядото на Мехмед пред NOVA по повод изчезването на малкото момченце от Якоруда.

Мъжът смята, че внукът му е отвлечен, но няма предположение кой го е направил.

"Цяла нощ го търсим - в гората, по улиците, по реката, няма го".

Повече от 12 часа полицията в Якоруда издирва момченцето, изчезнало от двора на къщата, в която живее семейството.

В следобедните часове на вчерашния ден Мехмед, на 2,7 години е оставен без надзор за кратко време в двора на къщата, по думите на негови близки.

Когато излезли да го приберат, детето вече го нямало.

Незабавно е уведомена полицията, която започва да търси детето в града и околностите, до този момент безрезултатно.

Над 70 полицейски служители търсят изчезналия двегодишен Мехмед Юркин от Якоруда, каза пред медии директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград гл. комисар Дойчин Дойчинов. В акцията участва и жандармерия, следови кучета, планински спасители.

Към момента няма водеща версия, работи се по всички възможни, посочи гл. комисар Дойчинов. Издирвателните мероприятия са основно на територията на областта, но се проверяват и адреси във Велинград, където детето има роднини. Ако е необходимо акцията ще бъде разширена на територията на цялата страна, допълни директорът на полицията в Благоевград, цитиран от БТА.

Изчезналият Мехмед Юркин и е на две години и седем месеца. Сигналът за изчезването му е подаден вчера в 18 часа от бащата на детето, самите родители установяват, че го няма около час и половина по-рано. За последно детето е забелязано от съседи около 17 часа на 23 септември, каза още гл. комисар Дойчинов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога